ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
  • Η Αγία Γαλήνη
  • Η Αγία Γαλήνη
  • Η Αγία Γαλήνη
  • Η Αγία Γαλήνη
  • Η Αγία Γαλήνη
  • Η Αγία Γαλήνη
  • Η Αγία Γαλήνη

Η Αγία Γαλήνη

Στο γραφικό χωριό της Αγίας Γαλήνης με τα όμορφα σοκάκια που οδηγούν στο λιμάνι με τις ψαρόβαρκες ο επισκέπτης μπορεί  να γευτεί την κρητική κουζίνα και την κρητική φιλοξενία.

Προχωρώντας ο επισκέπτης στα σοκάκια, στο λιμάνι και στην παραλία της Αγίας Γαλήνης συναντάει εστιατόρια με νόστιμη κρητική και ελληνική κουζίνα, άφθονο φρέσκo ψάρι, παραδοσιακά καφενεία με τσικουδιά και μεζέδες, καφετέριες και μπαρ αλλά και mini market, περίπτερα, φούρνους, φαρμακεία, καταστήματα με είδη δώρων, χρυσοχοεία κ.α.

Σύμφωνα με την παράδοση ο βράχος που χρησιμοποίησαν ο Ίκαρος και ο Δαίδαλος για να ξεφύγουν από τον βασιλιά Μίνωα και να πετάξουν προς την ελευθερία, βρίσκεται δεξιά στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης. Στο σημείο αυτό υπάρχει μνημείο με τα αγάλματά τους και η θέα είναι εξαιρετική.

Η διαδρομή από το λιμάνι προς την παραλία της Αγίας Γαλήνης είναι πολύ όμορφη και μόνο 2-3 λεπτά με τα πόδια. Η παραλία της Αγίας Γαλήνης είναι ήσυχη και καθαρή, οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Εκεί υπάρχουν εστιατόρια, καφέ και mini market.

Από το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης ο επισκέπτης μπορεί να ταξιδέψει με καραβάκι σε γειτονικές παραλίες, όπως αυτή του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Παύλου και του Πρέβελη.

Η θέση της Αγίας Γαλήνης δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να οργανώσει εκδρομές προς κάθε κατεύθυνση της Κρήτης. Να επισκεφτεί σημεία αρχαιολογικού και τουριστικού ενδιαφέροντος με δικό του ή ενοικιαζόμενο όχημα, λεωφορεία της γραμμής, ταξί ή ν’ ακολουθήσει οργανωμένη εκδρομή με τουριστικό λεωφορείο.

Η Αγία Γαλήνη αποτελεί ιδανική βάση και για πεζοπόρους με διαδρομές προς τα διάφορα χωριά στις πλαγιές του Ψηλορείτη, αλλά και προς γειτονικές παραλίες.

Ιστορικά στοιχεία
Ιστορικά στοιχεία

Ο σημερινός οικισμός της Αγίας Γαλήνης, βρίσκεται χτισμένος πάνω στην αρχαία μινωική πόλη ΣΟΥΛΙΑ, η οποία ήταν μια από τις εκατό πόλεις της Κρήτης που περιγράφει ο Όμηρος. Ήταν τόπος λατρείας και υπήρχε ναός αφιερωμένος στη θεά ΑΡΤΕΜΗΣ. Η ιστορία της ΣΟΥΛΙΑΣ συνεχίζεται μέχρι τον 7ο αιώνα οπότε και καταστρέφεται από πειρατές.

Αξιοθέατα
Αξιοθέατα

Στην Αγία Γαλήνη βρίσκεται και το σπήλαιο του Δαιδάλου όπου κατά το γνωστό μύθο κρύφτηκε, ο Δαίδαλος, διωκόμενος από τον βασιλιά Μίνωα και από εκεί κατάφερε μαζί με το γιο του Ίκαρο να πετάξουν προς την ελευθερία χρησιμοποιώντας φτερά κολλημένα με κερί που τα κατασκεύασε ο ίδιος.[...]

Διασκέδαση
Διασκέδαση

Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από ταβέρνες και εστιατόρια καθώς επίσης bar και καφετέριες που φωτίζουν και ολοκληρώνουν τη νυχτερινή ζωή της Αγίας Γαλήνης.

Espa Banner
Epanek_mme Banner
Espa Banner